Fiancé Noir

Fiance-Noir-rakennekuva-pieni

Fiancè Noir synt. 2005

Hyväksytty jalostukseen Hannoverissa 2007,  valittu 16 Premie oriin joukkoon 800 karsitusta oriista. Hyväksytty jalostukseen Suomessa 3-vuotiaana ja suorittanut oritestin 6-vuotiaana. Palkittu I-palkinnolla.

Polveutuminen

Fiance Noirin isä Florencio I, polveutuu legendaarisesta oriista Florestan, josta on useita GP-ratsuja. Florencio I, voitti nuorten hevosten maailmanmestaruuden sekä 5- ja 6-vuotiaana.

Fiance Noirin emälinja on tuottanut lukuisia vaikeitten luokkien estehevosia.

Myös Fiance Noirin täysveli  Flake hyväksyttiin jalostukseen Hannoverissa 2011. Oriin osti köörung huutokaupasta Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen, joka on yksi Saksan arvostetuimmista kouluorisiittoloista. Flake loukkaantui tapaturmaisesti ja jouduttiin lopettamaan jo ensimmäisen astutuskauden jälkeen. Oriin ainoaksi jäänyt jälkipolvi on lisännyt kiinnostusta myös Fiance Noiriin.

Fiance Noir jälkeläiset

Ensimmäinen ikäryhmä syntyi 2009. Niiden menestys ikäluokkakilpailuissa on ollut kokonaisuutena loistavaa. Tarkastellessamme tuloslistojen ikäluokka kilpailujen isäoriita Suomessa, Fiance Noir ei kalpene maailman kouluoriiden kärkioriiden joukossa ja on kärjessä näillä listoilla, mikäli tarkastellaan oriin jälkeläisten menestystä prosentuaalisesti ikäluokka kilpailuissa. Fiance Noirin jälkeläisten vahvuutena on ratsastettavuus, yhteistyökyky ja oppimishalu ja sen monet jälkeläiset ovat selvästi helpompia ratsastaa kuin niiden emätammat ovat olleet itse. Oriin jälkeläisten tavaramerkkeinä ovat myös erittäin hyvä tasapaino ja koordinaatio, keveys, vaivattomuus ja pehmeys. Askellajeista käynti ja laukka ovat parantuneet ja ravissa liikemekaniikka tekee kokoamisen helpoksi, mitä pidemälle kouluratsastustavoitteet etenevät.

Jälkeläisiä 34 joista ikäluokkansa (merkittävissä) kilpailuissa sijoittunut kärkeen 7 = 20,5 % syntyneistä. Yhteensä kilpailevia jälkeläisiä 18/34  52,94  %. Yhteensä sijoituksia saaneet 35,29 % jälkeläisistä.

Parhaiten menestyneet ikäluokissaan 2014 vuoteen mennessä:

  1. Cherie Noir, useita sijoituksia 4- ja 5-vuotisluokista ja 5-vuotis championaatin finaalin 2. sija
  2. Pin Rock´s King of Diamond`s, 5-vuotis Derbyn 2. sija
  3. Pin Rock`s Victoria, sijoitus 4. 5-vuotis Derbyn osakilpailussa
  4. Coconoir , Nuorten hevosten festivaalien avoimen nuorten hevosten luokan 2. ja 1. sija
  5. Cannot Now, 4-vuotis kenttäkilpailun 2. ja 5. v luokissa sijoituksia
  6. Griffin Genesis, 4-vuotis Este Racingin 1. sija
  7. Fresita, Kasvattajapäivien BIS 2-vuotiaana

Lisäksi seuraavat hevoset ovat kilpailleet alueluokissa (nykyinen 2. taso):

Diamant Noir, Flamant Noir, Cannot Well, Justice Friend, Prince Fier, Sacre Noir, Dans le Mille, Fleur de Fee, Felicienne Noir, The Highest One, Koivumäen Finky Dinky.

Fiance Noir itse voi hyvin. Se oppi nuorena kaiken nopeasti ja vaivattomasti ja suhtautui kaikkiin ratsastajiin hyvällä asenteella. Se loukkaantui, joka sotki paljon sen omaa uraa nuorena kouluoriina, mutta parannuttuaan suoritti oritestin ja jatkoi harjoittelua painottuen omaan lajiinsa. Tänä vuonna Fiance Noir keskittyy nostamaan koulutustasoaan ja kuntoaan edelleen. Ori osaa kaikki vaikeat liikkeet. Sen osaamista hyödynnetään Koivulehdon Tilalla tapahtuvissa valmennusklinikoissa.

Fiancè Noir ei ole tammojen käytössä kauden 2016 aikana. Katseemme on jo suunnattuna vuoteen 2017!

 

Niilo-kuutamossa-iso