Oriasema

Oriasemamme ideologiana on parantaa laadukkaiden oriiden tuoresperman saatavuutta Suomessa ja näin parantaa erityisesti kilparatsastajien mahdollisuuksia saada käyttöönsä entistä laadukkaampia kisahevosia oman kasvatuksen kautta. Vanhempien hyvien kisatammojen varsotus on kannattavaa, mutta siitokseen käyttö vaatii hyväspermaisen oriin. Tilallemme on rakennettu korkealaatuiset tilat niin siitosorien päivittäiseen hoitoon kuin sperman turvalliseen ja hygieeniseen käsittelyyn. Paraslaatuinen sperma on geneettisten ominaisuuksien lisäksi tulosta korkeatasoisista rehuista ja ”onnellisesti” voivasta oriista.

Kaudella 2017 oriasema on suljettuna. 

Kiitämme kaikkia Fiancé Noir -oriista kiinnostuneita tamma-asiakkaita. Orimme siementä ei ole saatavissa tänä vuonna, joten toivotamme parasta menestystä toisen valitsemanne oriehdokkaan kanssa siitoskaudella 2017!

Otamme asiakkaittemme oriita tilallemme täysihoitoon, ja huolehdimme niiden kaikesta hyvinvoinnista, opetamme ne pukille ja lähetämme oriin siementä koko Suomeen Matkahuollon välityksellä. Meille voit tuoda myös oriin, joka stressaantuu herkästi astutuskaudella ja joka on vaikea saada voimaan hyvin. Olemme silloin oikea paikka oriillesi!

Otamme oriita, joilla on jalostusta ajatellen korkea laatu suorituskyvyssä, erinomainen terveys (perinnölliset tekijät), sekä lajiaan palveleva erinomainen luonne.

Oriin on oltava kaikinpuolin kiinnostava parantamaan hevoskantaamme Suomessa, oli kyseessä sitten ratsu tai ravuri.

 

Koivulehdon Tila on vastaanottanut tammoja tilalle siemennettäväksi omilla ja siirto-oreilla vuodesta 2008 alkaen. Tilalla ovat vaikuttaneet seuraavat oriit:

Legendaariset suomenhevosoriit Hermeli (2010-11) ja Jaime (2010). Totaarin Aihe (2009-12), jolla on paljon tasalaatuisia jälkeläisiä joista sokerina pohjalla nuori näyttelyissä menestynyt, monilahjakas ori Jutun Aihe.

Puoliverioriit: Jet Set D (2008-09), jolla Hollannissa on yli 1200 jälkeläistä, joista useita tasolla vaikea-Grand Prix. Huippukoulusukuinen Royal Floggensee (2010-14), jolla on vähän jälkeläisiä Saksassa, mutta joissa kuitenkin on useita voitokkaita tammoja ja vaativien kouluhevosia. Ensimmäinen kilpailuikäinen jälkipolvi Suomessa v.2014: 3-v luokan voittaja Ypäjällä! Jean Baptiste Carrus (2012) mielenkiintoisia sukulinjoja edustava suuri Carrus Dressagen ori. Upea Cagliostro (2011-14), 10-vuotta este-GP:tä startannut ori, jonka jälkeläiset Ruotsissa ovat startanneet myös GP luokissa. Odotamme Suomen jälkikasvusta jopa enemmän, sillä täällä oria käytettiin paljon korkealaatuisille estetammoille. Fiancè Noir, (2008-) jo 2,5 vuotiaana Hannoverissa Premieriksi valittu kouluori, jonka ensimmäinen polvi on menestynyt huikealla prosenttiosuudella sekä 4- että 5-vuotisluokissa ja osoittaneet omaavansa lahjoja myös vaikeisiin luokkiin.

 

Jet Set D astui Tilalla 2008-09.

Jet Set D astui Tilalla 2008-09.